Acasa         Inregistrare       Login


S-a săturat să îi ceară bani mamei pentru a merge la mare. Acum, conduce o afacere ingenioasă

posted: 2015-03-25

Corina Alexandrescu are 26 de ani şi conduce o afacere de 50.000 de euro. Tinerii vin la ea pentru a învăţa cum să devină barmani adevăraţi şi plătesc între 270 de euro şi 300 de euro pentru a fi învăţaţi cum să prepare diverse băuturi şi pentru a fi ajutaţi, ulterior, să îşi găsească un loc de muncă.

Corina Alexandrescu a început să lucreze de la vârsta de 18 ani pentru că nu voia să îi mai ceară bani mamei sale de fiecare dată când pleca la mare. A obţinut un job de ospătăriţă în nordul Capitalei, iar în 2009, şi-a descoperit adevărata pasiune - cea de a fi barman, scrie Business Magazin.

 

Văzând obiceiurile românilor, a realizat că aceştia nu ştiu cum să consume alcool şi i-a venit o ideea de afaceri neobişnuită. "Cultura înseamnă să bei şi să te simţi bine, având grijă la ceea ce consumi. Totul pleacă de la barmani, pentru că ei trebuie să explice de unde provine băutura şi cum se consumă, ei trebuie să facă recomandări clientului", explică tânăra antreprenoare.

Pentru că nu avea bani, a încercat să aplice pentru un program de finanţare, cu un proiect scris de propria mână. A trecut de faza de evaluare, i s-a acordat o sumă de bani, dar condiţiile i s-au părut inacceptabile, aşa că a renunţat.

I-a cerut apoi mamei sale să facă un credit şi aşa a obţinut suma de 2.000 de euro cu care a început Qube Bartending Agency.

În primele luni, nu şi-a permis să angajeze un trainer care să îi înveţe pe cei care veneau la cursuri tot ce aveau nevoie, aşa că a predat chiar ea. Acum are opt traineri pentru cursurile care durează trei săptămâni.

Alexandrescu s-a hotărât recent să intre şi pe piaţa evenimentelor cu un bar mobil. Cei care vor să aibă parte de acesta trebuie să plătească 7-8 euro de persoană în sistem open bar sau 350 de euro, dacă au nevoie doar de bar şi de personal.

 

sursa: gandul.info


Vezi toate noutatile

Acasa     Contul Meu     Cauta locuri de munca     Adauga CV     Cauta CV-uri     Adauga Job     Contact   Despre noi   Sitemap   Model CV