Acasa         Inregistrare       Login


Cum obtii o marire de salariu

posted: 2015-03-14

Vrei să ceri o mărire de salariu, dar nu ştii cum să abordezi această problemă în faţa şefului pentru a te asigura că vei avea cât mai multe şanse de a-l convinge. Răspunsul pare să vină din partea unui nou studiu realizat de specialiştii de la Columbia Business School

 

Cea mai bună metodă prin care să ceri o mărire de salariu este aceea de a te prezenta în faţa şefului şi de a-i spune între ce sume ai vrea să se încadreze mărirea, nu de a-i da un număr exactă. Desigur, intervalul trebuie să pornească de la o sumă de bani mai mică decât cea pe care ţi-o doreşti cu adevărat şi să aibă limita superioadă peste aceasta, scrie Business Insider.

Până acum psihologii organizaţionali credeau că prezentarea unui astfel de interval atunci când vrei să ceri o mărire de salariu este dezavantajoasă pentru angajat, crezând că şefii vor da atenţie doar limitei inferioare a intervalului.

Noul studiu sugerează însă că oamenii iau în considerare ambele limite şi că şefii văd cererea ca fiind mai rezonabilă decât dacă te-ai prezinta în biroul lor cu scopul de a obţine o mărire cu o valoare fixă.

 

sursa: gandul.info


Vezi toate noutatile

Acasa     Contul Meu     Cauta locuri de munca     Adauga CV     Cauta CV-uri     Adauga Job     Contact   Despre noi   Sitemap   Model CV