Acasa         Inregistrare       Login


 
                                                                                    
Prezentare
CV-ul completat trebuie sa atraga vizual angajatorul. Folositi fonturi uzuale si aveti grija la marimea lor, pentru a putea fi citit cat mai usor. Limitati folosirea caracterelor italice. De preferat culoarea foii sa fie de culoare alb sau gri deschis.

Nu sunt stabilite reguli in privinta lungimii CV-ului, aceasta depinzand de experientele individuale. Incercati sa va rezumati la una sau doua pagini completate in intregime. Un CV de o pagina si jumatate nu va da bine in ochii angajatorilor.
Folositi paragrafe scurte ce ocntin maxim 5 linii. Daca aveti un paragraf mai lung in CV incercati sa-l impartiti . Evitati pe cat posibil folosirea cuvintelor inutile.


Format CV

Asigurati-va ca in CV sunt cuprinse informatii esentiale de genul : nume, adresa, telefon, adresa e-mail etc. Precizati cat mai detaliat descrierea locurilor de munca anterioare : numele firmei, oras, perioada angajarii, postul de lucru etc.

Includeti numele diplomelor obtinute precizand data absolvirii si institutia .Scrie subiectele de activitate intr-un mod accesibil. De exemplu, daca esti un IT-ist si ai un atestat in programare, scrie mai intai “ Cunostinte PC”, apoi “Experienta profesionala”. Cei mai multi recrutatori prefera CV-urile scrise in ordine invers cronologica. Totusi daca ai schimbat multe slujbe, ai avut multe in acelasi timp sau ai multe goluri in evolutia ta profesionala, foloseste stilul CV-ului functional.


Ortografia
Angajatorii asteapta sa primeasca CV-uri fara greseli de ortografie. Evitati acest lucru dand o atentie marita la realizarea unui CV.Continut
CV-ul trebuie axat pe rezultate. Fiti coincisi si completati date importante. Un CV nu reprezinta doar o foaie de hartie unde a-ti descris posturile de munca ocupate in trecut. In zilele noastre angajatorii cauta persoane care au avut un cuvant de spus in companie si care si-au ajutat angajatorii in mod semnificativ.


Folosirea cuvintelor ce sugereaza forta da masura actiunilor pe care le-ai intreprins. Exemple de astfel de cuvinte sunt :

“pozitiv”, “rezultate”, “semnificativ”. Oricand este posibil, cuantifica rezultatele obtinute in cifre, de exemplu: “am obtinut o reducere a costurilor cu 50 %”, “ am economisit 10milioane”.
Puneti accent pe experientele recente de munca. Nu insistati pe locurile de munca avute acum 10 ani, majoritatea angajatorilor nu prezinta interes pentru ce a-ti interprins toata viata.
Incercati sa evindetiati punctele forte si minimalizati pe cele slabe.Focus


Daca nu prea ai experienta de munca, creeaza un “Obiectiv” orientat. Acesta este singurul mod in care recrutatorul isi poate da seama de pozitia pe care ai vrea sa o ocupi.

Daca totusi ai o oarecare experienta profesionala, include in un “Profil al Carierei”, un “ Rezumat al abilitatilor” sau “Aptitudini profesionale” la inceputul Cv-ului.In concluzie.
CV-ul reprezinta un instrument prin care te poti vinde angajatorului. Asigurati-va ca puneti in e videnta calitatile si reusitele pe plan profesional intr-o maniera cat mai clara.

Acasa     Contul Meu     Cauta locuri de munca     Adauga CV     Cauta CV-uri     Adauga Job     Contact   Despre noi   Sitemap   Model CV